Jukka Takalon uusi single 'Jumala on antanut meille polttomoottorin' kyseenalaistaa oletettuja totuuksiaKantaaottavista lauluistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo on laittanut kuplettimiehen viitan narikkaan ja palaa uudella musiikillaan suomirock-kentille. Kantaaottavuudesta mies ei kuitenkaan ole luopunut. Nyt julkaistava single Jumala on antanut meille polttomoottorin ei rienaa, ei tuomitse, mutta kyseenalaistaa useitakin oletettuja totuuksia.

 

"Aivan tuurissaan oli, että bensiinikäyttöisestä polttomoottorista tuli vajaat sata vuotta sitten standardi. Ja nyt kun sähkömoottorit ovat menossa tehokkuudessa ja sitä kautta ympäristöystävällisyydessä polttomoottoreista ohi, vanha öljyteollisuus yrittää kaikin keinoin hidastaa sähkömoottorien nousua. Ja samat korporaatiot pyrkivät yksityistämään kaikille yhteisiä luonnonvaroja, mm. juomavettä.

 

"Kappaleen ei ole tarkoitus rienata uskoa tai herätysliikkeitä, vaikka "jeesus tulee" slogania kierrätetäänkin. Ennemminkin mahdollinen kritiikki kohdistuu uskonnon käyttämiseen keppihevosena. Teksti on saanut alkusysäyksen amerikkalaisia öljy-yhtiöitä tukevien piirien uusiutuvien energiamuotojen ja sähköautojen vastustuksesta. Joissain perusteluissa viitataan siihen että itse jumala olisi antanut ihmiselle bensiinikäyttöisen polttomoottorin. Vanha öljyteollisuus ja sen vanhat rahantekomekanismit ovat siis uhattuina ja se uhka on aurinko", Jukka valottaa ajatuksia kappaleen taustalla. 

 

Jumala on antanut meille polttomoottorin -musiikkivideo on vahvasti yhteydessä kappaleeseen. Video jatkaa tarinaa lauluntekijän itsensä päässä syntyneinä kuvina siitä, mihin lauluntekemisen prosessissa on päästy.

 

"Videoon piti saada hevosia, jotka polttomoottori syrjäytti sata vuotta sitten. Perämeren keväinen valo mahdollisti kuvaukset meren jäällä ja vastavalossa taustaa ylivalottamalla saatiin video tapahtumaan valkeudessa. Jonkin sortin taivaassa tai ainakin taivaan porstuassa. Kalliomaalaukset piti saada myös mukaan, nekin käsittelevät usein tätä samaa problematiikkaa. Viime kesän melontareissulta Kuusamon Julma-Ölkyltä löytyi suomalaisten esi-isien kalliomaalauksia, jotka näin suorana linkkinä jumaluuteen, kauramoottoreihin, polttomoottoreihin ja luomistyöhön." 

 

Katso Jumala on antanut meille polttomoottorin -musiikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=GLY8Hrg-OR8

 

Takavuosina Aknestikin riveissä hittejä tahkonneelta Takalolta on aiemmin julkaistu neljä sooloalbumia, joista viimeisin oli kuplettityyppinen albumi Maakinen Mysteeri Trio. Soiva Siili -duon kanssa yhteystyössä tehty lastenalbumi Vastarannan Siili oli ehdolla Emma-palkinnonsaajaksi vuonna 2015 Lastenalbumi-kategoriassa. Takalo muistetaan myös YouTuben kautta hitiksi nousseesta biisistä Jokainen on vähän homo.

 

Jukka Takalon viides sooloalbumi Suomen kuningas julkaistaan 15.4.

 

Kuuntele / lataa Jumala on antanut meille polttomoottorin: https://lnk.to/TakaloJOAMPMa

 

www.jukkatakalo.fi

www.facebook.com/jukkatakalo

 

TULEVIA KEIKKOJA:

15.4. Oulu, Levykauppa Äx
19.4. Haukipudas, Yhteisvastuukonsertti
22.4. Oulu, Sport it, levynjulkaisukeikka
23.4. Haukipudas, Musa-Vintti, levynjulkaisukeikka
14.5. Joensuu, Kerubin kellari
18.5. yksityistilaisuus
28.5. yksityistilaisuus
4.6. Oulu, Fest In Peace -festivaali
4.6. Himanka, Sautinkarin kesäterassi
11.6. Martinniemi, Maakinen Martinniemi
15.6. Ylivieska, Tori
2.7. Nilsiä, musiikkileirin päättäjäiskonsertti
2.7. Nilsiä, ravintola Kaiku Bar
9.7. Taivalkoski, Päätalopäivät
22.7. Eräjärvi, Tammisen Temmellys
23.7. Oulu, Rauhalan Patio
9.9. Oulu, Tuba, Kansallinen lauluklubi
10.9. Raahe, Kirjamessut, Kansallinen lauluklubi
16.9. Turku, Bar Kuka

+lisäyksiä tulossaJukka Takalon uusi single 'Jumala on antanut meille polttomoottorin' kyseenalaistaa oletettuja totuuksia

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...