Francine julkaisi uuden levyn Still Burning - Yhtyeellä mittava kiertue eri puolilla SuomeaPitkän linjan rock’n’roll-yhtye Francine julkaisi uuden studioalbumin Still Burning tänään. Uusi levy on yhtyeen peräti 11. studioalbumi. Vuonna 1987 perustetun rock-orkesterin edellisestä levystäkin on vierähtänyt jo yli neljä vuotta. Yhtyeen perustajajäsen Pete Salomaan mukaan paljon ”Amerikkaa” eli rootsia monelta kantilta sisältävän levyn julkaisee Sound of Finland. Kovana livebändinä tunnettu Francine aloittaa tänään mittavan, 25 paikkakuntaa kattavan Suomen kiertueen.

Salomaa kertoo, että Still Burning on ennen kaikkea aito ja rehellinen rock'n'roll-levy. ”Halusimme tehdä levystä hyvän kokonaisuuden, sellaisen, jota voi kuunnella vielä vuosienkin päästä ja mielestämme onnistuimme loistavasti.  Toki levyllä on perinteistäkin Francinea, mutta varmasti myös yllättäviä biisejä, jotka tulevat aiheuttamaan  keskustelua suuntaan, jos toiseenkin. Haluamme yllättää fanimme aina silloin tällöin jollakin uudella jutulla, emmekä tyydy vain toistamaan samaa vanhaa kaavaa. Tämä tuo myös lisää mielenkiintoa soittamiseen. Emme halua myöskään jäädä tuleen makaamaan ja soittaa jukeboksin tapaan pelkästään vanhoja hittejämme, vaan katseemme on koko ajan tulevassa”, hän painottaa.

Ritchie Valens -cover Come On, Let's Go, levyn ensingle Time To Go sekä Highway, Talkin' In Your Sleep, Need You So ja Kill Me ovat kuulunet yhtyeen keikkasettiin jo pitkään ja ne on testattu liveyleisön kanssa perusteellisesti.

Alunperin biisejä tehtiin levylle noin 25 kappaletta, joista lopuksi kyseiset 12 valikoituivat levylle.  ”Matkalla oli monta mutkaa, muun muassa muutama miehistönvaihdos, ja levytysprosessi kestikin kaiken kaikkiaan pari vuotta”, yhtyeen solisti Antti Kukkola kertoo.  ”Työskentelimme studiossa pääosin kolmestaan. Ainoana vierailevana muusikkona sessioissa toimi Juha Kuoppala, joka soittaa albumilla koskettimia. Uusi rumpalimme Mauro hoiti rumpujensoiton ohella äänittämisen, miksaamisen ja tuottamisen, ja soundillinen lopputulos on juuri sitä mitä haimmekin: voimakasta rock'n'rollia luontevilla ja hengittävillä soundeilla. Lisäksi Mauro toi mukanaan Francineen paljon uutta näkemystä biisien sovittamiseen sekä tietenkin rutkasti ammattitaitoa.”

Francine perustettiin vuonna 1987. Yhtye sai nimensä ZZ Topin Francine-nimisen biisin mukaan. Musiikkiaan bändi kuvaili tuolloin psychobluesiksi.  Yhtye on keikkaillut vuosien varrella ahkerasti lähes kaikkialla Suomessa sekä säännöllisen epäsäännöllisesti eri puolilla Eurooppaa.

Tsekkaa uusi single Time To Go YouTubesta:
http://youtu.be/TNmmUAFg3lw


Francine on:

Antti Kukkola, laulut, kitara
Pete Salomaa, basso
Mauro Gargano, rummut

http://www.francine.st
http://www.facebook.com/francineofficial
http://www.sofmusic.fi/

 

KAPPALEET
Come On, Let’s Go
Highway
Money
You
Bastards
Blue Streak
Kill Me
Need You So
Torremolinos Love
Second Time Around
Talkin’ In Your Sleep
Time To Go

 

KEIKAT
8.3.        Lahti, Club Walimo
9.3.        Helsinki, Virgin Oil
15.3.      Pori, Bar Kino
16.3.      Turku, Ravintola Basso
22.3.      Tampere, Kustaa III
23.3.      Vaasa, Hullu Pullo
28.3.      Iisalmi, Bebop
29.3.      Kajaani, Rock House Kulma
30.3.      Oulu, 45 Special
31.3.      Kuopio, Ilona
12.4.      Joensuu, Ilona
13.4.      Savonlinna, The Rocks
19.4.      Nurmijärvi, Club Venla
20.4.      Mikkeli, Club & Bar Wilhelm
26.4.      Seinäjoki, Ilona
27.4.      Tampere, Hot Rod & Rock Show (klo 16)
27.4.      Harjavalta, Night Factory
8.5.        Jyväskylä, London  
9.5.        Helsinki, Le Bonk
10.5.      Hämeenlinna, Sirkus
11.5.      Kankaanpää, Villi Night Club
17.5.      Lappeenranta, Totem
18.5.      Kouvola, House of Rock
24.5.      Loimaa, JBFT- kaupunkifestivaali
25.5.      Uusikaupunki, Hotelli Lännentie

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh.  040-7011 686 / katja.toivanen@welho.com

 Francine julkaisi uuden levyn Still Burning - Yhtyeellä mittava kiertue eri puolilla Suomea

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...