Oululainen The Scenes mittavalle kiertueelle Iso-Britanniaan ja IrlantiinYhtyeen toinen albumi julkaistaan Iso-Britanniassa 27.10.

Oululainen, kokeellista rockia soittava The Scenes suuntaa lokakuun lopussa Brittein saarille jo toiselle pitkälle kiertueelle tänä vuonna. Kiertue alkaa 30.10. ja kestää marraskuun loppuun. Kiertue sisältää mm. yhdeksän keikkaa legendaarisen ska-yhtyeen The Specialsin lämmittelijänä. Lähes kaikki yhteiskeikat The Specialsin kanssa on jo loppuunmyyty, esimerkiksi Lontoon maineikas Roundhouse on täynnä kolmena iltana peräkkäin.
 
The Scenesin toinen albumi Beige julkaistiin Suomessa huhtikuussa 2014. Lokakuun 27. päivä albumi julkaistaan myös Iso-Britanniassa. Yhtye oli toukokuussa Britanniassa neljän viikon kiertueella, johon kuuluivat klubikeikkojen lisäksi festivaalit The Great Escape, Liverpool Sound City, Dot to Dot Festival ja Live At Leeds.
 
Uusi singlelohkaisu Beige-albumilta on kirjailija Sarri Nirosen sanoittama City of White Blankets. Sarri kertoo miten kappale syntyi:
"Biisi oli kai iät ja ajat valmiina sävellyksenä, mutta bändillä ei ollut nimen lisäksi siihen muita sanoituksia. Sitten ne joku päivä kysyivät multa että haluaisinko sanoittaa sen. Hain sellaista uhkaavaa ja paranoidista tunnelmaa tuohon biisiin. Nimestä tulee ekana mieleen kauniimmat ja romanttisemmat jutut, lumisade ja muuta, mutta halusin vetää sen sellaisesta pois ja kirjoittaa enemmänkin sellaista Suede / Gary Numan -tyyppistä angstia ja dystopiaa. Kirjoitin sen seinäjokelaisessa yksiössä kun ulkona oli helle. Pidän valmiista biisistä kovasti ja kuuntelen sitä koko ajan."
 
City of White Blanketsin musiikkivideo sai ensiesityksensä brittiläisellä Nothing But Hope And Passion -sivustolla viime viikolla ( http://nbhap.com/music/news/exclusive/the-scenes-city-of-white-blankets/ ). Videon on ohjannut etenkin omintakeisista muusikkopotreteistaan tunnettu valokuvaaja Aki Roukala.

Kitaristi Miki Liukkonen kuvailee videota seuraavasti:
"Mun mielestä video ei kiteytä pelkästään kyseisen biisin tunnelmaa, yhtä aikaa melankolisen kaunista ja mystistä vibaa, vaan myös ylipäätään koko bändin musiikissa vallitsevaa tilaa. Mulla oli varsinkin Beige-albumia työstäessä koko ajan mielessä jotain tosi pimeää ja kiehtovaa, just tuollaista maisemaa mitä videossa on. Video kuvattiin Hailuodossa myöhään yöllä ja nimenomaan sen yhden yön aikana. Aloitettiin kymmeneltä ja lopetettiin siinä aamukolmen aikoihin. Videon kuvausten jälkeen puolet bändistä sairastu flunssaan ja kuumeeseen kun Aki pisti meidät pyörimään sillä jäätävän kylmällä rannalla ties kuinka kauan."


Katso City of White Blankets -musiikkivideo tästä:
http://www.youtube.com/watch?v=TzDuJcBHLvU

http://www.facebook.com/scenesband
http://www.twitter.com/The_Scenes
http://www.scenesband.com


The Scenesin tulevat keikat:

Oct 18th – Oulu, Nuclear Nightclub
Oct 30th – Norwich (UK), UEA w/ The Specials
Nov 1st – London (UK), Nightmare Festival
Nov 3rd – Dublin (IE), Olympia w/ The Specials
Nov 4th – Belfast (UK), Ulster Hall w/ The Specials
Nov 5th – Newcastle (UK), Think Tank
Nov 13th – London (UK), Roundhouse w/ The Specials
Nov 14th – London (UK), Roundhouse w/ The Specials
Nov 14th – London (UK), Barfly
Nov 15th – London (UK), Roundhouse w/ The Specials
Nov 17th – Brighton (UK), The Dome w/ The Specials
Nov 18th – Bournemouth (UK), Academy w/ The Specials
Nov 19th – London (UK), Old Blue Last
Nov 22nd – Nottingham (UK), Rock City w/ The Specials
Nov 23rd – Southampton (UK), Joiners
Nov 25th – Manchester (UK), Gulliver’s
Nov 27th – Bristol (UK), Start The Bus
Nov 28th – Liverpool (UK), Studio 2


Lisätiedot:

Ninni Helenius
tiedottaja
Sound Of Finland
ninni@sof.fi
03-2136 820
 
Aapo Hellman
A&R
Sound Of Finland
aapo@sof.fi
040-509 1855


The Scenesin keikkamyynti Suomessa:

Feniks Willamo
Fullsteam Agency
045-239 0170
feniks@fullsteam.fiOululainen The Scenes mittavalle kiertueelle Iso-Britanniaan ja Irlantiin

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...