Sola debytoi eeppisellä singlellä "Tänään"Oululainen stadion-indierock-yhtyeeksi tituleerattu Sola julkaisee ensimmäisen singlensä Tänään 22.5.2015. Singlekappaleen musiikkivideolla seikkaillaan unenomaisessa miljöössä. Tänään on yhdistelmä suurieleistä torvisoittokuntaisuutta, kasaripädejä ja bändille epätyypillistä italourkua.

"Lyyrisesti biisissä liikutaan onnistumisen ja epäonnistumisen, sekä paikoin hyväksynnän ja hyljeksinnän rajamailla. Tekstin sydämenä sykkii eräs yläasteajan kehno kevättodistus, ja tästä aiheutunut nuoren miehen hetkellinen katkeruus", Solan laulaja Heikki Tuomi valottaa. Sanoituksen taustoista huolimatta Tänään ei ole kuitenkaan mikään itkuvirsi, vaan energinen ja mukaansatempaava neliminuuttinen.

Kosketinsoittaja Mikko Mella kelaa kappaleen syntyä: "Biisin metamorfoosi oli melkoinen. Aluksi oli hyvä säkeistö ja paska kertosäe. Sitten tehtiin uusi kertsi. Se oli aluksi livenä hyvä, ja alkoi myöhemmin kuulostaa vähemmän hyvältä. Lopullinen tematiikka syntyi treenikämppämme uumenissa. Farfisa-riffi lähti kuljettamaan kertsiä melko hyvin, ja Heikki teki hienot stemmat. C-osa tuli mieleen Sinkkulaivaa, Satuhäitä tai Huutokauppakeisaria TV:stä katellessa, samalla kiipparia hiplaillen. Soitettiin sitten studiossa trumpetistin ja pasunistin voimin biisi eeppisiin mittasuhteisiin".

Kuuntele Tänään Spotifyssa

Tänään iTunes Storessa

Sola on joukko kavereita, kaikilla intohimonaan musiikki ja pyrkimys tuottaa mahdollisimman isoa soundia ja valtavia kaikuja. "Siinä samalla jos koskettaisi vielä jonkun sisintä", Mikko fiilistelee.

Tänään-biisin musiikkivideossa on "Twin Peaks" -tyylistä mystiikkaa. Musiikkivideo on kuvattu Oulun suurimmalla kirpputorilla Paljekirppiksellä ja Oulun lähiseudulla nimeltä mainitsemattomassa hylätyssä talossa.

Katso Tänään-musiikkivideo

 

Sola Facebookissa: https://www.facebook.com/solamusik

Solan kokoonpano:

Heikki Tuomi - Laulu
Mikko Mella - Piano, syntentisaattori
Matti Harjapää - Basso
Jarno Keto-oja - RummutSola debytoi eeppisellä singlellä

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...