Solan debyyttialbumi 'Kuninkaat' on julkaistuStadion-indierock-yhtyeeksi tituleeratun, oululaisen Solan debyyttialbumi Kuninkaat julkaistaan tänään 22.4. Albumilla kuullaan isoa soundia ja monipuolisuutta, välillä musiikki kuljettaa haavemaailmaan ja välillä tekee mieli tanssia hullun lailla.

 

Kuninkaat kuulostaa elämältä. "Levyllä kuuluu kaikki - vanhan kiltatalon hyvää enteilevät juhlat, tunkkaiset treenikämpät, ensimmäiset hääkeikat, julisteriidat, sovinnot, mikroon unohtuneet kahvit, tuhannet oluet, Kempeleen kulmakuppilat, studiosaunat, talvet, kevät ja kesä ja puolentoista vuoden mittainen, ikuinen nauru", laulaja Heikki Tuomi kiteyttää.

 

"Albumi on Solan oma miniatyyriluokan Chinese Democracy. Tai Iisakinkirkon vino pikkuserkku. Mentiin studioon nuorina ja nälkäisinä muutaman puolivalmiin demon kanssa, ja kuviteltiin, että selvitään parilla viikon sessiolla. Puolitoista vuotta myöhemmin oltiin vähän vanhempia, ja loppusuoralla. Tällä välin bändin suojelupyhimyksen rooliin noussut tuottaja Pentti Amore oli opettanut meille lähes kaiken, mitä musiikista ja elämästä pitää tietää taltioiden samalla viiden kaveruksen jakaman ajankuvan muutamien minuuttien pituisiksi ääniraidoiksi".

 

"Kuninkaat nimenä tuntui sopivan massiiviselta ja ylväältä ajallisesti ja taloudellisesti kovin paisuneisiin mittoihin käyneelle projektillemme. Kuitenkin levyn tarinallisessa sisällössä kuninkaiden voidaan todeta olevan pelkkiä mielessä kummittelevia haamuja tai moderneja tuulimyllyjä, joita vastaan myös me tätä albumia tehdessä taistelimme", Heikki jatkaa.

 

Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Tänään, Kuuletko kuinka kaikki päättyy, sekä Peilipallot.

KUUNTELE / LATAA KUNINKAAT (Spotify, Deezer, Apple Music...): https://lnk.to/SolaKuninkaatMa

 

http://www.solamusik.fi/
www.facebook.com/solamusik
www.instagram.com/solamusik

 

TULEVAT KEIKAT:
22.04. Levykauppa Äx, Oulu
05.04. Le Bonk, Helsinki
02.07. Suvirock, Oulunsalo
30.07. Alpon Kesävestari, Loimaa
20.08. Koiteli Elää, KiiminkiSolan debyyttialbumi 'Kuninkaat' on julkaistu

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...