Suomen Zorro leikkii ruualla ja rakastuu hedelmiin "Aurinkomatkat"-singlen riehakkaassa musavideossaTänään julkaistava Aurinkomatkat on ensimmäinen single helsinkiläisen Suomen Zorro -yhtyeen tulevalta debyyttialbumilta. Vuonna 2008 perustetun Suomen Zorron musiikkia voisi kuvailla indierockiksi tai indiefolkiksi, vähän biisistä riippuen. Erilaisten biisien yhdistävänä tekijänä toimii laulaja-kitaristi Petri Vähäsarjan tunnistettava laulunkirjoitustyyli ja lauluääni.

Petri: "Olemme tehneet monta vuotta aikamoista indiesuhinaa ja -kolinaa, mutta albumille päätyi myös jotenkin aikuisempaa, helposti lähestyttävää matskua. Kappalemateriaalin skaala on aika laaja slovareista punk-valssin kautta päätösraitaan, joka on melkein dronea. Toisaalta levyn kaikki biisit kuulostavat Suomen Zorrolta. Ei sille oikein voi mitään ja hyvä niin.

Aurinkomatkat on selkeästi ”menevin” biisimme ja edustavaa tulevan albumin rokimpaa laitaa. Siinä on lyriikoista huolimatta tai ehkä juuri niiden takia sellaista kesäistä ja vapautunutta iloa, jota muissa lauluissamme on vähemmän."


Singlebiisin musiikkivideo ideoitiin spontaanisti kuvauspaikalla. Videon ohjasi Miro Palokallio.

Petri: "Video kuvattiin jätetyn miesparan asunnossa. Pekka, Risto ja Mikael tulivat paikalle mukanaan säkillinen isoja hedelmiä ja vihanneksia. Siitä homma käynnistyi.

Aurinkomatkat kuvailee eroa. Rakas lähtee dramaattisesti lentokoneella. Lentokoneilla pääsee hemmetin kauas. Kaikki menee kotona sekaisin. Ei siksi, ettei jätetty osaisi tiskata, vaan siksi ettei minkään tekemisessä ole enää mitään järkeä. Halusimme tavoittaa tämän kaaoksen, joka on tietenkin ihmisen sisällä, vaikka se näkyykin esim. kämpässä myös. Samalla koko kuviossa on jotain surku­-hupaisaa – jos joku lähtee, kaikki kaatuu. Fantasioimme rakkautta hedelmillä. Hedelmät ovat ihania, mutta niillä ei ole kasvoja. Juttu meni komediaksi. Niin tapahtuu usein todellisuudessakin."

Katso video YouTubesta

Suomen Zorro Facebookissa

Aurinkomatkat-single:
Spotifyssa
iTunesissa

Suomen Zorro on:
Petri Vähäsarja – laulu ja kitara
Mikael Hernesniemi – kitara
Taneli Törölä – kitara
Pekka Mustakallio – basso
Risto Kämäräinen – rummut
(tällä singlellä bassossa Taneli Törölä ja kitarassa Pauli Halme)Suomen Zorro leikkii ruualla ja rakastuu hedelmiin

Bookmark and Share
Takaisin uutisiin...